ОСТАННІ НОВИНИ

За неповні три місяці у Львові виписали штрафів за паркування на 22 млн грн

Наталя Дуляба

|

Із початку 2023 року, тобто за неповні три місяці, інспектори з паркування у Львові виписали штрафів майже на 22 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, за три місяці інспектори з паркування виписали 58 500 штрафів за порушення правил зупинки, стоянки і паркування у Львові. При цьому практично половина з них – саме за неоплату паркування. Таким чином водії мають сплатити майже 22 млн грн.

Лише за минулий тиждень, 6-12 березня, у місті оштрафували 6 415 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто на 2,38 млн грн.

Як кажуть у мерії, гроші із цих штрафів надходять до бюджету Львова, але частину з них скеровують на потреби ЗСУ.

Зазначимо, мінімальний штраф за порушення правил зупинки, стоянки і паркування у Львові становить 340 грн. Але залежно від специфіки правопорушення він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій оплачує штраф впродовж 10 днів, то сума зменшується вдвічі.

Крім того, якщо водій не заплатив за місце на платній парковці, то на нього чекає штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування.

Нагадаємо, напередодні у Львові конфіскували авто у водія, який назбирав і не оплатив рекордну кількість штрафів на 59 000 грн.

Зараз у Львові є 116 правопорушників, які мають від 10 до 68 неоплачених штрафів за паркування. Загалом водії мають сплатити 1,3 млн грн, якщо вони цього не зроблять, то у них теж будуть відбирати автомобілі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *