ОСТАННІ НОВИНИ

У львів'янина конфіскували авто за рекордну кількість неоплачених штрафів за паркування

Наталя Дуляба

|

У львів’янина, який заборгував 59 тисяч грн за паркування, примусово забрали автомобіль Peugeot. Щоб повернути собі машину, у власника тепер є лише місяць. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Ще з квітня 2022 року інспектори з паркування виписали водію 76 штрафів за неоплату паркування у Львові. Наразі це є рекордна кількість штрафів такого типу.

Спочатку виписані штрафи передбачали оплату 22 500 грн, однак оскільки всі вони протерміновані, то сума суттєво зросла. На збільшення розміру штрафу також вплинуло й залучення органів примусового виконання рішень.

«На сьогодні щодо цього водія відкрито 56 виконавчих проваджень із примусового стягнення на 59 000 грн. Якщо людина сплатить штрафи, винагороду виконавця та витрати виконавчого провадження, то зможе повернути своє авто. Однак також має додатково оплатити ще й послуги евакуатора та зберігання автомобіля на штрафмайданчику», – розповів керівник управління безпеки міста Максим Смілевський.

Зі свого боку приватний виконавець виконавчого округу Львівської області Ігор Білецький пояснив, що якщо власник не сплатить всіх штрафів, то його автомобіль продадуть на аукціоні. На те, аби повернути машину назад, у нього є ще місяць.

Зазначимо, що зараз у Львові є 116 правопорушників, які мають від 10 до 68 неоплачених штрафів за паркування. Загалом водії мають сплатити 1,3 млн грн, якщо вони цього не зроблять, то справами теж займатиметься виконавча служба.

Мінімальний штраф за порушення правил зупинки, стоянки і паркування у Львові становить 340 грн. Але залежно від специфіки правопорушення він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій оплачує штраф впродовж 10 днів, то сума зменшується вдвічі.

Крім того, якщо водій не заплатив за місце на платній парковці, то на нього чекає штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування.

За неповні три місяці 2023 року за порушення правил зупинки, стоянки та паркування у Львові виписали понад 58 тисяч штрафів майже на 22 млн грн. Практично половина з них – за неоплату паркування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *