ОСТАННІ НОВИНИ

Керівнику «Супутника» на Левандівці Олександру Агашкову присудили два роки тюрми

Андрій Котенський

|

Залізничний районний суд Львова визнав директора культурно-мистецького центру «Супутник», що на Левандівці, Олександра Агашкова винним у хабарництві. Справа розглядалася в суді п’ять років. Вироком суду від 6 березня йому присудили два роки позбавлення волі та позбавили права обіймати керівні посади на три роки, повідомляє Zaxid.net.

За матеріалами справи, 5 квітня 2018 року Олександр Агашков одержав від приватної особи 10 тис. грн хабара за передачу в оренду частини приміщення Львівського комунального підприємства «Культурно-мистецький центр «Супутник», що на вул. Повітряній, для проведення там танцювально-розважальних заходів без оформлення при цьому необхідних документів, які б підтверджували здійснення фінансово-господарських операцій. Одразу після цього директора центру та його заступника затримали правоохоронці.

В судовому засіданні Олександр Агашков свою вину у вчиненні злочину не визнав. Він повідомив, що ніяких коштів не вимагав і не брав, а насправді відбулась провокація злочину. Пояснив, що не мав права передавати в оренду майно центру, оскільки взаємодія із фізичними особами відбувається на підставі укладення угоди про співпрацю із громадською організацією «Молодіжний центр «Нові орбіти», яка є засновником асоціацій молодіжних центрів.

Незважаючи на невизнання вини Олександром Агашковим, суд вирішив, що вона підтверджується зібраними у справі доказами. Вироком суду Олександра Агашкова визнано винним у хабарництві та призначено покарання – два роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в органах влади та місцевого самоврядування, державних комунальних підприємствах ще на на три роки.

Олександра Агашкова та його заступника Михайла Севрука затримали у квітні 2018 року за отримання 10 тис. грн хабара. Олександр Агашков назвав своє затримання провокацією. Посадовець припустив, що його затримали через намагання припинити роботу кіоску неподалік «Супутника», який цілодобово і безкарно торгує алкоголем. Усі спроби міської ради та активістів припинити роботу кіоску результатів не дали. Власником торгової точки, за інформацією Агашкова, є колишній силовик.

Адвокат Олег Мицик повідомляв, що  Артем Степаненко, який заявив про те, що керівник «Супутника» Олександр Агашков вимагав у нього хабар, фігурує у аналогічних справах по хабарництву.

Вирок не набрав законної сили, його ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Детальніше про справу читайте у статті Львівського порталу«Злочин чи підстава. Як на керівника «Супутника» повісили клеймо хабарника».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *