ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує масштабну провокацію на кордоні Білорусі і України, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Найближчим часом військово-політичне командування РФ планує провести масштабну провокацію на кордоні України і Білорусі. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Відомо, що для проведення провокації до Білорусі прибувають кілька груп росіян. В українські розвідці припускають, що окупанти можуть планувати руйнування об’єктів інфраструктури у прикордонній зоні з можливими жертвами серед мирного населення.

«Мета провокації – створення ворожої суспільної думки щодо України з боку білоруських громадян та забезпечення повноцінної участі збройних сил країни у війні на боці РФ. Нагадуємо, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території Білорусі», – кажуть у ГУР.

При цьому висвітлення провокації доручили головному російському пропагандисту Владіміру Соловйову. Для цього він має прибути у Білорусь.

На 11 березня заплановано організувати телерадіоміст та пряму трансляцію з місця подій для пропагандистських ЗМІ в РФ.

Нагадаємо, таке зване«міністерство держбезпеки» невизнаного Придністров’я звинуватило Службу безпеки України в підготовці теракту.

Зі свого боку в СБУ відповіли, що це є провокацією Кремля. Таким чином Москва хоче розхитати ситуацію у Придністров’ї, яке фактично є окупованою та підконтрольною їй територією, звинувативши в цьому Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *