ОСТАННІ НОВИНИ

У невизнаному «Придністров'ї» звинуватили СБУ в підготовці теракту

Ольга Денисяка

|

У «міністерстві держбезпеки» невизнаного Придністров’я заявили про запобігання теракту проти посадових осіб нібито за вказівкою Служби безпеки України. Про це йдеться у повідомленні відомства.

«Міністерство державної безпеки ПМР інформує про запобігання теракту. Злочин, за вказівкою Служби безпеки України, готували проти низки посадових осіб Придністровської Молдавської Республіки. Підозрюваних затримано. Вони дають свідчення зізнання», – йдеться у повідомленні.

Як пише Європейська правда, прокурор «ПМР» Анатолій Гурецький заявив Першому придністровському каналу, що метою  було нібито усунення «перших осіб держави».

«Терористичний акт мав бути здійснений в центральній частині міста Тирасполя в тому місці, де передбачалося велике скупчення громадян», – сказав Гурецький.

Повідомляється, що нібито мав здетонувати припаркований автомобіль з вибухівкою в момент проїзду придністровських чиновників. У машині нібито знайшли 8 кг гексогену, а також шурупи, гайки і дроти.

23 лютого міноборони Росії поширило неправдиву інформацію, що українські сили найближчим часом нібито планують влаштувати збройну провокацію в Придністров’ї. Влада Молдови та України це заперечувала. Віцепрем’єр Молдови з питань реінтеграції Олег Серебрян спростував заяви російської пропаганди й представників невизнаного «Придністров’я» про те, що Кишинів спільно з Києвом готує військове вторгнення на лівий берег Дністра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *