ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни свідомо оприлюднили відео розстрілу українського військовополоненого, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Росіяни свідомо записали і опублікували в мережі відео розстрілу українського військового. Україна вже працює над тим, щоб знайти вбивць. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Це ті акти геноциду, яких рашисти не соромляться. Це публічна політика режиму і так званої армії», – сказав представник української розвідки Андрій Юсов, коментуючи страту військовополоненого.

За його словами, такими діями окупанти хочуть підвищити рівень ненависті до українців всередині Росії, а також залякати і нажахати самих українців.

Водночас Андрій Юсов запевнив, що пошук убивць українського захисника вже розпочався.

«Це комплексна робота, яка вже триває. Це завдання і питання честі всього сектору оборони й громадянського суспільства. Я думаю, що винні будуть встановлені», – наголосив він.

Нагадаємо, 6 березня у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

За попередніми даними військових, йдеться про бійця 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Тимофія Шадуру, якого з 3 лютого вважають безвісти зниклим у районі Бахмута. Цю ж інформацію подав і Генштаб ЗСУ. Та оскільки тіло захисника знаходиться на окупованій території, остаточно його особу вдасться ідентифікувати після ДНК-експертизи.

Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що за фактом вбивства беззбройного українського захисника вже відкрили кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Після ідентифікації тіла вбитому захиснику хочуть присвоїти звання Героя України – найвищої державної відзнаки.

На цей жорстокий воєнний злочин російських окупантів відреагував президент Володимир Зеленський і пообіцяв знайти вбивць. Також він написав у своїх соцмережах «Слава Україні! Героям Слава», чим спровокував масовий флешмоб. Відомі діячі, політики, волонтери та прості українці почали активно публікувати відоме українське гасло на знак вдячності й пошани всім захисникам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *