ОСТАННІ НОВИНИ

Розстріляному військовополоненому хочуть присвоїти звання Героя України

Наталя Дуляба

|

Військовослужбовцю, якого окупанти демонстративно розстріляли на камеру, після ідентифікації хочуть присвоїти звання Героя України. Про це повідомив голова парламентському фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Так, фракція «Слуга народу» збирається скерувати до президента Володимира Зеленського звернення з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) військовополоненому, якого розстріляли окупанти після слів «Слава Україні!». Цій ініціативі ще передуватиме ідентифікація особи вбитого захисника та всіх обставин злочину.

«Черговим воєнним злочином російської федерації став розстріл беззбройного воїна, останніми словами якого були «Слава Україні!». Цю жорстоку розправу окупанти самі ж зафільмували. Ми схиляємо голови перед героїзмом патріота, який перед лицем жорстокого ворога проявив мужність і залишився вірним народу України й військовій присязі до кінця. Його подвиг залишиться назавжди в пам’яті українців. Ми зробимо все, щоб притягнути вбивць до відповідальності й покарати за вчинений нелюдський злочин», – наголосив Давид Арахамія.

Він також закликав світову спільноту, парламенти, уряди та міжнародні організації покарати державу-терориста і її керівництво за всі воєнні злочини, злочини проти людяності й акти геноциду, вчинені проти українського народу.

Зазначимо, що звання Герой України є найвищою державною відзнакою, яку вручають громадянам за визначний геройський вчинок або видатне трудове досягнення. Її присуджує президент України.

Нагадаємо, 6 березня у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що за фактом вбивства беззбройного українського захисника вже відкрили кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

На цей жорстокий злочин відразу відреагував президент Володимир Зеленський і пообіцяв знайти вбивць. Також він написав у своїх соцмережах «Слава Україні! Героям Слава», чим спровокував масовий флешмоб. Відомі діячі, політики, волонтери та прості українці почали активно публікувати відоме українське гасло на знак вдячності й пошани всім захисникам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *