ОСТАННІ НОВИНИ

Буданов розповів, коли в Росії вичерпаються інструменти для ведення війни

Наталя Дуляба

|

Очільник воєнної розвідки України Кирило Буданов вважає, що вже з літа економіка Росії не зможе «тягнути» агресивну війну проти України. Таку думку він висловив в інтерв’ю USA Today, повідомляє пресслужба ГУР.

На думку Буданова, економіка РФ не буде здатна забезпечувати ведення агресивної війни в Україні уже через три місяці. Тобто в Кремля залишився час до кінця весни, щоб спробувати досягнути бодай якихось воєнних цілей в Україні.

«Росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння та матеріалів. Її економіка та виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування. Якщо російські військові не досягнуть своїх цілей цієї весни, у РФ закінчаться її інструменти війни», – сказав керівник української розвідки.

Зауважимо, через брак необхідних Росії потужностей для продовження війни останнім часом на Заході заговорили про те, що допомогти Путіну може Китай. Зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен публічно заявив, що КНР може надати РФ летальну військову допомогу. Невдовзі офіційний Пекін цю інформацію заперечив.

Коментуючи цю ситуацію, Кирило Буданов зі свого боку казав, що не вважає, що Китай погодиться надавати Росії зброю.

Буданов розповів, що Москва справді намагається будь-де придбати бодай якусь зброю, але єдиною країною, яка справді передає їй «більш-менш серйозне озброєння», є Іран. Сербія, за словами керівника ГУР, відмовила Росії у передачі зброї, тому зараз росіяни ведуть перемовини з Мʼянмою.

Раніше Кирило Буданов казав, що вирішальні бої на фронті ітимуть зі середини і до кінця весни.  При цьому Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *