ОСТАННІ НОВИНИ

Китай запевняє, що не має намірів постачати зброю Росії

Андрій Котенський

|

Міністерство закордонних справ КНР заперечило наміри надавати «летальну підтримку» терористичній Росії для війни проти України, повідомляє СNN із посиланням на заяву речника МЗС КНР Ван Веньбіня та очільника відомства Ван І, пише Українська правда.

Речник МЗС Ван Веньбінь заявив, що Китай не розглядає можливість надання «летальної підтримки» (зброї – ред.) Росії для війни проти України, звинувативши США і НАТО в поширенні фейків про роль КНР у війні.

Він закликав «припинити наклепувати на Китай безпідставними спекуляціями щодо України, відмовитися від старої ментальності часів холодної війни – гри з нульовою сумою і блокової конфронтації – і припинити розпалювати ворожнечу».

Водночас очільник МЗС КНР Ван І у Москві заявив, що країна буде «твердо проводити незалежну і самостійну зовнішню політику», а відносини між терористичною РФ та КНР «продовжують функціонувати на високому рівні».

За його словами, Китай «готовий підтримувати хороший розвиток нового типу відносин з Росією як великою державою», незалежно від того, як зміниться міжнародний клімат.

Як відомо, Китай заявляє про свою неупереджену позицію щодо вторгнення Росії в Україну, однак  відмовляється засудити терористичний режим РФ і повторює тези Кремля, звинувачуючи НАТО у провокуванні війни.

США мають докази того, що Китай може надати РФ летальну військову допомогу.

У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що США «не мають права читати лекції» щодо постачання зброї, на тлі занепокоєння тим, що КНР може передати зброю Росії.

До цього секретар РНБО Олексій Данілов застерігав, що Росія може стати «колонією» однієї з сусідніх країн, і ця ситуація може бути дуже небезпечною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *