ОСТАННІ НОВИНИ

Не думаю, що Китай погодиться постачати Росії зброю, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов не вважає, що Китай погодиться надавати Росії зброю. Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

Коментуючи ймовірність того, що КНР почне надавати Росії зброю, очільник української розвідки підкреслив, що не поділяє таку думку.

«Станом на зараз не думаю, що Китай погодиться на передачу озброєнь Росії… Я не бачу жодних ознак, які свідчать про те, що такі речі навіть оговорюються», – сказав він.

При цьому Кирило Буданов зауважив, що його висновки ґрунтуються не на думках різних посадовців, в тому числі й світового рівня, а на фактах.

«Таких фактів (що Китай готовий постачати РФ зброю, – ред.) я не бачу», – резюмував керівник ГУР.

За його словами, єдиною країною, яка справді передає Росії «більш-менш серйозне озброєння, є Іран. Дані про поставки і використання в Україні предметів військового призначення з Північної Кореї не підтвердились.

«Росія просто намагається придбати будь-де будь-що, бо проблеми в неї значні. Сербія, на яку так всі в Росії сподівалися, відмовила в передачах озброєнь. Є певні намагання купити через треті країни. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту зараз Росія в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном», – додав Кирило Буданов.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно західні ЗМІ писали про те, що Китай може надати Росії летальну військову допомогу. Але якщо таке рішення буде прийняте, то КНР спробує це зробити потайки.

Згодом цю інформацію підтвердив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Невдовзі після цього Міністерство закордонних справ Китаю заперечило наміри надавати «летальну підтримку» РФ для війни проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *