ОСТАННІ НОВИНИ

США попередили Китай про наслідки надання Росії зброї

Наталя Дуляба

|

Надання Китаєм будь-яких летальних систем Росії незалежно від конфігурації матиме трагічні наслідки та одразу викличе запитання щодо справжньої політики офіційного Пекіна. Про це під час брифінгу в Вашингтоні 27 лютого заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, пише Укрінформ.

«Надання КНР будь-якої летальної допомоги Росії для її застосування в Україні було б кроком із потенційно жахливими й трагічними наслідками, передусім для народу України», – зауважив представник Держдепу.

Водночас він додав, що це також було б «дуже чітким сигналом для країн в усьому світі про брехливість заяв Китаю про те, що він не займає жодної сторони в цій війні». Бо тоді, продовжив Нед Прайс, китайцям доведеться відповідати на запитання, чому вони надають летальну допомогу.

Представник Держдепартаменту США підкреслив, що інші країни вже ставлять запитання про те, чому КНР підтримує РФ іншими способами, в тому числі надаючи економічну, дипломатичну, політичну допомогу, та підтримує Москву своєю риторикою.

«Усе це питання, на які повинна відповісти країна, що заявляє про свій нейтралітет у цій жорстокій агресивній війні, в цьому жорстокому територіальному завоюванні», – підкреслив представник адміністрації США.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно західні ЗМІ писали про те, що Китай може надати Росії летальну військову допомогу. Але якщо таке рішення буде прийняте, то КНР спробує це зробити потайки.

Згодом цю інформацію підтвердив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Невдовзі після цього Міністерство закордонних справ Китаю заперечило наміри надавати «летальну підтримку» РФ для війни проти України.

Зі свого боку керівник української розвідки Кирило Буданов не вважає, що Китай погодиться надавати Росії зброю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *