ОСТАННІ НОВИНИ

Путіну може не вистачити підготовлених військових резервів, – ISW

Наталя Дуляба

|

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що резерви російської армії у живій силі не є безкінечними. Про це пише Українська правда.

«Путін може зіткнутися з іншою дилемою після чергової хвилі або двох призовів до армії, оскільки кількість резервістів, придатних для участі у бойових діях на фронті, є обмеженою», – вважають аналітики.

За даними ISW, торік втрати на фронті росіяни поповнювали завдяки так званій «частковій мобілізації».

Наразі для поповнення втрат Путіну, можливо, доведеться розглянути можливість розширення строкової служби, залучаючи все більше молодих російських чоловіків проти їхньої волі до військової служби. Хоча, як зазначають аналітики, демографічні показники в країні не сприяють такому підходу.

За підрахунками американських експертів, щороку в Росії 18 років досягають 800 тисяч молодих людей при тому, що на строкову службу беруть 260 тисяч росіян.

Розширення призову за показник у 260 тисяч людей призведе до того, шо до армії набиратимуть громадян, фізично непридатних до служби. Внаслідок цього також зменшиться кількість росіян, задіяних в економіку країни, яку Путін намагається перевести на військові рейки, кажуть аналітики.

Як повідомляв Львівський портал, в українській розвідці вважають, що Росія відтермінує оголошення другої хвилі мобілізації, бо не зуміла усунути проблеми, які виникли під час першої хвилі. Серед цих проблем є брак сучасного обладнання в робочому стані, достатньої кількості боєздатних офіцерів, навчання величезної кількості непідготовлених людей.

Першу хвилю мобілізації, яку президент РФ Владімір Путін проголосив «частковою», розпочали у вересні 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *