ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підтримав петицію про повернення е-декларування

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський схвалив петицію, яка вимагає відновити обов’язок депутатів та інших посадовців декларувати свої статки.

«Дякую всім за активну громадянську позицію та небайдужість у питанні удосконалення антикорупційного законодавства України в умовах воєнного стану… Постановою Верховної Ради України від 7 лютого 2023 року № 2911-IX вказаний законопроект (про відновлення електронного декларування – ред) включено до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», – йдеться у відповіді Володимира Зеленського.

Раніше Львівський портал повідомляв, що петиція про відновлення декларування статків посадовців та депутатів за 4 дні набрала 25 тисяч підписів, що необхідні для розгляду Президентом України.

«Поки українські воїни віддають життя за батьківщину, серед чиновників лишаються ті, хто дозволяє собі займатися корупцію. Під час війни держава має швидко виявляти та карати таких осіб… Важлива передумова для виявлення корупціонерів – відновлення електронного декларування публічних службовців», – йшлося у петиції, автором якої є Олексій Гриценко.

Як відомо, від березня 2022 року публічні службовці в Україні звільнені від обов’язку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Користаючись нагодою публічні службовці не подали майнові декларації навіть за 2021 рік.

Раніше громадські організації України також заявили, що вимагають у народних депутатів якнайшвидше прийняти законопроєкт № 8071, який відновлює подання та перевірки електронних декларацій.

Як відомо, обов’язкове декларування доходів було скасоване на початку 2022 року через повномасштабне вторгнення терористичної Росії в Україну. Таке рішення також засуджено країнами G7, які закликали Україну відновити декларування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *