ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонили Партію регіонів

Наталя Дуляба

|

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив в Україні діяльність Партії регіонів та постановив передати у державну власність майно проросійської політсили. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Проросійську спрямованість Партії регіонів та підтримку її членів сепаратистських настроїв досліджувала Служба безпеки та Державне бюро розслідувань.

«Представники Партії регіонів ще до початку повномасштабного вторгнення РФ активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України. Деякі із членів цієї політичної сили наразі переховуються від правосуддя на території Росії», – кажуть правоохоронці.

На підставі зібраних доказів Міністерство юстиції України звернулось до суду щодо заборони діяльності Партії регіонів та конфіскації її майна у державну власність. Цей позов повністю задовільнив Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Рішення суду стосується всіх активів Партії регіонів та її структурних підрозділів в різних областях України. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

Нагадаємо, закон про заборону в Україні проросійських політичних партій Верховна Рада ухвалила на початку травня. Невдовзі після цього розпочався сам процес реальної заборони у судах.

Станом на кінець жовтня 2022 року в Україні остаточно заборонили 12 проросійських політсил. Повний перелік – за цим посиланням.

Під час розшуку майна заборонених в Україні політичних партій правоохоронці виявили понад 20 млн грн. Їх збираються передати державі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *