ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський позбавив громадянства Табачника, Захарченка і Клюєва

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства низки одіозних політиків часів Віктора Януковича. Про це повідомив керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Серед осіб, яких позбавлено українського громадянства, є екссекретар РНБО Андрій Клюєв, ексміністр освіти Дмитро Табачник, колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, ексглава МВС Віталій Захарченко, екскерівник СБУ Олександр Якименко.

«Президент Зеленський позбавив громадянства України зрадників, які були одними зі стовпів режиму Януковича… Наступним кроком буде накладання на них санкцій, арешт та конфіскація на користь держави усього їхнього майна, корпоративних прав та інших активів», – відзначив Арахамія.

За даними ЗМІ, всі вищезгадані особи мають російське громадянство.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський анонсував позбавлення громадянства України тих осіб, які мають російські паспорти.

На початку січня стало відомо про позбавлення громадянства України підозрюваного у державній зраді нардепа Віктора Медведчука та його колег із партії, проросійських поплічників Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна.

Коментуючи це, президент не став вдаватися у деталі, але запевнив, що абсолютна більшість осіб, яких позбавили громадянства України, мала паспорти інших держав, деякі люди навіть по кілька.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *