ОСТАННІ НОВИНИ

Після викриття Лозинського Зеленський анонсував нові звільнення

Андрій Котенський

|

Кабінет Міністрів України звільнив із посади заступника міністра Василя Лозинського, який був викритий співробітниками НАБУ на хабарі. У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування й спрямувати це провадження до суду. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього відеозвернення.

За словами Володимира Зеленського, затримання і звільнення заступника міністра Василя Лозинького має стати сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості. І поточний тиждень в Україні обіцяє стати часом відповідних рішень, які вже підготовлені.

«Зараз основна увага – це питання оборони, це питання зовнішньої політики, це питання війни. Але це не означає, що я не бачу й не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях – як на центральному, так і в регіонах. І цей тиждень буде часом відповідних рішень. Вже підготовлені ці рішення. Я не хочу зараз анонсувати їх, але все це буде справедливо», – повідомив Володимир Зеленський.

Президент не конкретизує, про які саме рішення йде мова, але запевняє, що він розуміє, що привернуло увагу людей і обіцяє у кожній із резонансних справ ретельно розібратися.

«Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Тощо. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить необхідні потужні кроки», – сказав він.

Володимир Зеленський також повідомив про просування у роботі наших спеціальних служб щодо людей, які заслуговують як мінімум санкцій за свою діяльність проти України, незалежності і українського народу.

«Дякую правоохоронцям, які захищають закон, інтереси держави, забезпечують справедливість. Дякую журналістам, які розбираються з усіма фактами та встановлюють повну картину! Ми всі маємо – кожен своє – робити для нашої єдності. Сила суспільства й міцність держави поєднуються саме справедливістю», – заявив Володимир Зеленський.

Як відомо, Кабмін звільнив заступника міністра, якого  затримали за хабарництво. За попередніми даними, Лозинського звинувачують в отриманні 400 тисяч доларів хабара при закупівлі генераторів.

Журналісти також оприлюднили інформацію, що Міністерство оборони України закупило продукти для військових частин, розташованих у далеких від лінії зіткнення областях, за цінами, удвічі-утричі вищими від роздрібних на ринку. Про це повідомило DT.ua, яке отримало у розпорядження відповідну угоду на 13,16 млрд грн, яку підписало Міністерство оборони з постачальником є ТОВ «Актив компані».

Міністерство оборони України назвало маніпулятивним розслідування ЗМІ про те, що відомство нібито закуповує харчі для військових у 2-3 рази дорожче, ніж у магазинах та обіцяє звернутися до СБУ за поширення журналістами неправдивих відомостей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *