ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина прийняла хворих, евакуйованих із Херсона

Наталя Дуляба

|

У суботу, 21 січня, на Львівщину прибув спецпотяг із хворими з Херсона. Це була наймасовіша медична евакуація з міста. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

Із Херсона та його околиць евакуювали хворих, які проходили лікування у тамтешніх медзакладах. Всі вони – люди старшого віку. Пацієнтів на Львівщину доставили спецпотягом на Львівщину, тут їх зустріли 26 карет швидкої допомоги.

Як додав голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, загалом на Львівщину евакуювали 26 людей. Через хвороби вони не можуть самостійно пересуватися.

Медики зустріли херсонців та скерували на подальше лікування у лікарнях області. У дорозі хворих супроводжували волонтери з організації «Лікарі без кордонів».

«Люди, яких евакуювали з Херсона, тепер у безпеці і отримують всю необхідну допомогу», – додав Максим Козицький.

Нагадаємо, після деокупації Херсона у листопаді російські окупанти втекли на лівобережжя Херсонщини і звідти постійно обстрілюють звільнену частину області. Щодня ворог десятки разів, а іноді й сотню разів гатить по цивільних об’єктах Херсона й області.

Під вогнем рашистів опиняється не лише критична інфраструктура, а й житлові будинки, лікарні, дитбудинки, пожежні частини та інші цивільні об’єкти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Максим Козицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *