ОСТАННІ НОВИНИ

Суровікін більше не командує окупантами в Україні

Наталя Дуляба

|

Сергія Суровікіна зняли з посади командувача об’єднаного угруповання військ в Україні, на цей пост призначили начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Суровікін тепер його заступник. Про це пишуть пропагандистські Риа Новости з посиланням на Міноборони Росії.

Так, заступниками Герасимова призначили генерала Суровікіна, головкомандувача Сухопутних військ генерала Олега Салюкова і заступника начальника Генштабу генерал-полковника Олексія Кіма.

У російському Міноборони назвали цю ротацію «підвищенням рівня керівництва спецоперацією». Також у відомстві заявили, що нові призначення пов’язані з «розширенням масштабу задач до виконання» і «необхідністю організації тіснішої взаємодії видів і родів військ».

Нагадаємо, командувачем російських військ у війні проти України Суровікіна Владімір Путін призначив восени 2022 року. За час його перебування на цій посаді війська РФ втекли з Херсона, а також почались масовані ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *