ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти знайшли «винних» в ударі по ПТУ в Макійвці

Анастасія Диняк

|

Керівництво так званого «МВС ДНР» зібрало нараду для визначення «винних» в ударі української артилерії по ПТУ в тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині, де розмістили російських мобілізованих. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МО України.

Так, на службовій нараді окупанти визнали винними заступника начальника РОВД Макіївки та ще 7 «народних міліціонерів». Усіх фігурантів вже заарештували та висунули їм офіційне звинувачення у «халатному ставленні до функціональних обов’язків».

«Відомо, що обвинувачених не будуть довго утримувати в місцях позбавлення волі, а направлять «для виконання завдань» на блокпости в районі населених пунктів Опитне та Майорськ», – зазначили в ГУР.

Також у розвідці додали, що на територію так званої «ДНР» масово прибуває особовий склад, який не планують долучати до бойових дій. Ці підрозділи розподіляються по «пунктах тимчасової дислокації». Найчастіше їх облаштовують у великих будинках приватного сектору, приміщеннях промислових підприємств та установ.

Головне завданням новоприбулих – посилення контррозвідувального режиму.

Найбільша увага приділяється місцям розташування підрозділів так званих «кадирівців», рівень довіри до яких з боку військового командування різко знижується.

Нагадаємо,31 грудня у країнські військові вдарили по будівлі ПТУ-19 у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині. За даними управління стратегічний комунікацій ЗСУ, ліквідовано близько 400 мобілізованих росіян.

Міністерство оборони Росії підтвердило удар українських військових по училищу нібито з системи залпового вогню «HIMARS». За даними відомства, унаслідок удару загинули 63 військових.

Згодом Генштаб ЗСУ також підтвердив удар українських військових по училищу в Макіївці.

Зазначимо, після цього, російська пропаганда стверджувала, що «у відповідь на злочинний удар київського режиму» росіяни вдарили по пунктах дислокації українських військових у Краматорську. Нібито там загинули понад 600 бійців. Однак Україна та іноземні ЗМІ спростували цю інформацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *