ОСТАННІ НОВИНИ

Дуда пояснив план Польщі щодо танків для України

Наталя Дуляба

|

Президент Республіки Польща Анджей Дуда заявив, що намір дати Україні роту танків Leopard 2 є стартом у межах міжнародної коаліції, і висловив сподівання, що до цієї ініціативи долучаться й інші країни. Про це пише Європейська правда з посиланням на Польське радіо.

Польський президент нагадав, що Варшава передасть Києву західні танки в межах міжнародної коаліції.

«Ми будемо прагнути на міжнародному рівні, щоб ця коаліція була сформована цілою низкою країн, які дадуть свій внесок у вигляді танків, щоб можна було створити більший танковий підрозділ», – зазначив Дуда.

«Рота – це невелика, я б навіть сказав символічна, одиниця, а якщо таких рот буде більше, то буде створена бригадна бойова група або ще більша військова частина, яка буде мати насправді велике військове значення в обороні України – ось чого ми хочемо досягти», – пояснив він.

Очільник Польщі висловив сподівання, що таке формування, оснащене технікою за стандартами НАТО, зможе створити «серйозну блокаду, залізну стіну для російської агресії проти України».

Як писав Львівський портал, 11 січня під час візиту до Львова президент Польщі анонсував передачу Україні роти танків Leopard 2 у межах міжнародної коаліції. Йдеться орієнтовно про десяток машин.

Президент Володимир Зеленський зі свого боку зауважив, що Україна очікує на об’єднане рішення низки іноземних країн щодо сучасних танків, а також заявив про ще одне «позитивне рішення», яке найближчим часом може прийняти ще одна держава.

Невдовзі після цього стало офіційно відомо, що дати Україні сучасні танки планує й Велика Британія.

Довідково: Leopard 2 –основний бойовий танк Німеччини, виробництва якого стартувало у 1979 році.

Дотепер його взяли на озброєння армії Австрії, Канади, Чилі, Данії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Сінгапуру, Швейцарії, Швеції, Іспанії та Туреччини. Всього було випущено 3200 танків цієї моделі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *