ОСТАННІ НОВИНИ

Академію сухопутних військ у Львові відвідав президент Литви

Наталя Дуляба

|

У середу, 11 січня, під час офіційного візиту до Львова президент Литви Гітанас Науседа завітав у Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомив керівник військового вишу Павло Ткачук на своїй сторінці у Facebook.

Гітанас Науседа ознайомився з історією і традиціями Академії сухопутних військ, яка є провідним військовим вишом України, а також вшанував пам’ять її полеглих на війні вихованців.

Також литовський президент відвідав військову експозицію, залишив запис у гостьовій книзі академії.

«Радо вшановую Героїв України, які зі зброєю в руках виборюють свою свободу саме там, де вони гартувались», – написав Гітанас Науседа.

Зі свого боку Павло Ткачук відзначив, що візит президента Литви є черговим свідченням міжнародної підтримки України.

«Щиро вдячний президенту Литовської Республіки та народу дружньої Литви за підтримку і допомогу у боротьбі з російською збройною навалою. Разом переможемо!», – підкреслив очільник Академії сухопутних військ.

Нагадаємо, 11 січня до Львова прибули президенти Польщі і Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа. Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським у межах другого саміту Люблінського трикутника.

Гітанас Науседа заявив про надання Україні зенітних комплексів для посилення ППО. Зі свого боку Анджей Дуда анонсував передачу роти танків Leopard у межах міжнародної коаліції. Йдеться орієнтовно про десяток машин.

Того ж дня ввечері міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав надати Україні балістичні ракети дальністю до 300 км ATACMS, а також танки Leopard.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: АСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *