ОСТАННІ НОВИНИ

РФ не надаватиме інформацію про загиблих у Макіївці

Анастасія Диняк

|

Військовий комісар Самарської області РФ Олексій Вдовін заявив, що Росія не оприлюднюватиме списки мобілізованих, які загинули у ПТУ у Макіївці. Про це пише російське видання The Insider.

так, Вдовін зазначив, що членам сімей загиблих повідомлятимуть про це персонально у військових комісаріатах під час звернення. Родичів «низки військовослужбовців» сповістять співробітники комісаріатів.

«Списки не можна публікувати. По-перше, це персональні дані, по-друге, це, звісно, робота для іноземних розвідок, для виявлення і проведення провокаційних заходів проти родичів військовослужбовців», – зазначив він.

Нагадаємо,31 грудня у країнські військові вдарили по будівлі ПТУ-19 у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині. За даними управління стратегічний комунікацій ЗСУ, ліквідовано близько 400 мобілізованих росіян.

Міністерство оборони Росії підтвердило удар українських військових по училищу нібито з системи залпового вогню «HIMARS». За даними відомства, унаслідок удару загинули 63 військових.

Згодом Генштаб ЗСУ також підтвердив удар українських військових по училищу в Макіївці.

Зазначимо, після цього, російська пропаганда стверджувала, що «у відповідь на злочинний удар київського режиму» росіяни вдарили по пунктах дислокації українських військових у Краматорську. Нібито там загинули понад 600 бійців. Однак Україна та іноземні ЗМІ спростували цю інформацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *