ОСТАННІ НОВИНИ

РФ створила в Україні мінне поле площею 250 тис. кв. км, – Шмигаль

Анастасія Диняк

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що унаслідок бойових дій на території України утворилося мінне поле площею 250 тисяч квадратних кілометрів. Про це пише південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Так, за словами Шмигаля, Росія вже залишила в Украні найбільшу у світі площу замінованих територій. Наразі йдеться про 250 тисяч квадратних кілометрів.

ЗМІ зазначає, що це більше за весь Корейський півострів (221 тис. кв. км), а також за Лаос, Румунію (кожна – 238 тис. кв. км) та Велику Британію (близько 244 тис. кв. км).

Шмигаль також наголосив, що така площа замінованих земель створює серйозні проблеми для сільського господарства, яке є однією з основних галузей економіки України.

Окрім того, прем’єр додав, що необхідно зберігати санкції проти Росії та продовжувати підтримувати Україну для уникнення затяжної війни.

«Ми робимо все можливе, щоб війна якнайшвидше закінчилася. Для цього міжнародне співтовариство має неухильно дотримуватися санкцій проти Росії та посилювати їх… Ми не знаємо, коли закінчиться війна, але те, що ми повернемо собі всю нашу землю – це точно», – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні станом на початок грудня було заміновано 30% території (174 тисячі кв км), тоді як станом на квітень розмінування потребували близько 300 тисяч кв км, тобто майже половина площі держави.

Щодоби рятувальники та інші спецслужби обстежують близько 70 га землі, однак задля оперативнішого розмінування територій українських сил є замало.

В Україні також створили мапу замінованих територій. Завдяки ній можна перевірити безпечність доріг. Також на ній позначені місця, де вже виявили вибухонебезпечні предмети або вони можуть там бути.

У Держдепі США кажуть, що розмінування в Україні є найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни. При цьому американці заявили, що тактика росіян мінувати все навколо в Україні, а особливо цивільні об’єкти і навіть тіла вбитих, нагадує дії терористів ІДІЛу в Сирії та Іраку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *