ОСТАННІ НОВИНИ

Водопостачання у 2023 році не подорожчає, – рішення НКРЕКП

Наталя Дуляба

|

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні 30 грудня скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання, яку ухвалила раніше. Про це пише Укрінформ.

Як розповів голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, постанову про підняття тарифів на водопостачання у 2023 році члени комісії ухвалили з непорозуміннями. Водночас проєкт документа суттєво відрізнявся від оприлюдненого на сайті, тому його вирішили скасувати.

«З’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту, тривалого їхнього обговорення та початку повітряної тривоги, рішення, які було запропоновано для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному та, відповідно, голосували за різні проєкти. Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від проєкту, який був оприлюднений на сайті, тому й виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів», – сказав посадовець

Відтак проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, 27 грудня НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою протягом наступних пів року тарифи на водопостачання мали б вирости на 10-30% залежно від регіону.

Як повідомляв Львівський портал, тарифи на на газ і тепло для українців залишаються незмінними до кінця війни, адже дофінансовувати підприємства теплокомуненерго буде держава.

Також електроенергія не подорожчає до кінця опалювального сезону 2022/2023.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *