ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони України готове розслідувати падіння ракети в Білорусі

Анастасія Диняк

|

Міністерство оборони заявило про готовність проведення розслідування падіння ракети в Білорусі, яка нібито була випущена з території України. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, у Міноборони зазначили, що інцидент може бути провокацією з боку РФ, щоб втягнути Білорусь у війну проти України.

«Українській стороні відомі відчайдушні й наполегливі прагнення Кремля втягнути Білорусь у свою агресивну війну проти України. У цьому зв’язку українська сторона не виключає й свідомої провокації з боку держави-терориста Росії, яка проклала такий маршрут для своїх крилатих ракет, щоб спровокувати їхнє перехоплення у повітряному просторі над територією Білорусі», – йдеться у повідомленні.

У відомстві також додали, що українська сторона, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, є, водночас, готовою до проведення в Україні об’єктивного розслідування інциденту, який стався 29 грудня у небі над територією Білорусі внаслідок відбиття масованого ракетного удару РФ.

«Україна готова запросити до участі у такому розслідуванні авторитетних експертів з числа держав, які не пов’язані з підтримкою держави-терориста Росії у будь-якій формі», – наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, за даними Міноборони Білорусі, 29 грудня близько 10:00 год. сили протиповітряної оборони країни збили зенітну керовану ракету С-300, яку нібито запустили з території України.

Як відомо, зранку 29 грудня російські війська здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Системи протиповітряної оборони спрацювали на Київщині, Львівщині, Одещині, Сумщині, Житомирщині та інших областях. Проте внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури, зокрема, і на Львівщині.

За уточненою інформацією, під час ранкової атаки 29 грудня вдалося знищити 58 із 70 крилатих ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *