ОСТАННІ НОВИНИ

Вибухи на аеродромі в російському Енгельсі: троє загиблих

Наталя Дуляба

|

На військовому аеродромі у російському місті Енгельс в понеділок, 26 грудня, пролунали вибухи. Про це активно пишуть у соцмережах, Міноборони РФ заявило збиття безпілотника.

Вибухи стались на аеродромі в Енгельсі (Саратовська область), що майже за 700 км від українського Краматорська. Саме тут базується російська військова авіація.

Пропагандистські Риа Новости з посиланням на Міноборони РФ стверджують, що причиною вибухів є «збиття українського дрона, який підлітав до аеродрому». Втім росіяни підтверджують загибель трьох осіб.

«Внаслідок влучання уламків безпілотника троє російських військових, які перебували на аеродромі, отримали смертельні поранення. Авіатехніка не постраждала», – цитує видання російське Міноборони.

Нагадаємо, Росія вперше використала аеродром в Енгельсі для обстрілу української інфраструктури 16 грудня. Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат пояснював, що окупанти спеціально додали новий напрям, аби діючи з кількох різних, розосередити увагу протиповітряної оборони України.

Під час тієї масованої атаки РФ випустила 76 ракет, 60 із яких вдалося збити. Це була вже  дев’ятий масований удар по українській енергосистемі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *