ОСТАННІ НОВИНИ

В Кремлі вважають, що вже «суттєво демілітаризували» Україну

Наталя Дуляба

|

Прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Росія вже «суттєво просунулася» на шляху демілітаризації, яку називала однією із цілей війни проти України. Про це пише Українська правда з посиланням на пропагандистські Риа Новости.

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати виконаною демілітаризацію України, одну з цілей спецоперації, виходячи з виступу президента Владіміра Путіна, Пєсков відповів: «Можна констатувати, що тут є суттєве просування на шляху демілітаризації».

Зауважимо, 22 грудня президент країни-агресора Путін заявив, що Росія нібито прагне якомога швидше закінчити війну в Україні, але хоче уникнути великих втрат.

Відразу після цього його прессекретар Пєсков взявся пояснювати, що такою своєю заявою очільник Кремля мав на увазі не проведення переговорів, а насамперед досягнення цілей РФ у війні проти України.

Як повідомляв Львівський портал, 21 грудня державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу батареї системи протиповітряної оборони Patriot. Що ще увійде в цю допомогу, читайте тут.

Після отримання ЗРК Patriot буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна має від союзників із початку повномасштабної війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *