ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про скликання спеціального саміту формули миру

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський ініціював скликання спеціального саміту формули миру цієї зими. Про це пише Українська правда.

Так, Зеленський заявив, що Україна готує саміт вже цієї зими. Він стосуватиметься питання миру не тільки для України, а й «для будь-якого іншого народу, який може зазнати такої ж агресії».

«Українська формула миру – це десять чітких пунктів, які здатні створити нову архітектуру безпеки, глобально важливу. Те, що поверне свободу всій українській землі, всім нашим людям. І те, що слугуватиме гарантіями свободи і безпеки іншим народам», – пояснив президент.

Наразі немає подробиць. Ідею саміту Зеленський планував озвучити перед фіналом Чемпіонату світу 2022 в Катарі, однак ФІФА заборонила його виступ.

Нагадаємо, раніше Зеленський у виступі на саміті лідерів «Великої двадцятки» (G20) представив пропозиції України для досягнення миру, які передбачають 10 кроків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *