ОСТАННІ НОВИНИ

Виробники яєць зобов’язалися стабілізувати ціни

Ольга Денисяка

|

Міністерство аграрної політики та продовольства України уклало Меморандум із Асоціацією «Союз птахівників України». Документ спрямований на те, щоб стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, за якими яйця постачаються до торговельних мереж.

Виробники яєць у межах Меморандуму взяли на себе зобов’язання наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів’я курей-несучок та обсягів виробництва яєць.

Мінагрополітики зі свого боку сприятиме, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи, а також мали змогу залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності. Крім того, Міністерство сприятиме стабільності внутрішніх цін на зернофуражні й олійні культури та продукти їх переробки.

Меморандум діятиме до 31 грудня цього року, може бути продовженим у разі необхідності та є відкритим до підписаннями виробниками харчових курячих яєць.

Нагадаємо, в жовтні в Україні стрімко подорожчали яйця. Десяток тепер коштує 70 грн і більше, подекуди фіксували дефіцит. Експерти й Мінагрополітики прогнозують зниження цін не раніше листопада.

В Антимонопольному комітеті кажуть, що загалом ціни на яйця виросли на 54% протягом червня-вересня. Це пов’язують, зокрема із подорожчанням кормів для птиці. Втім не виключено, що такий суттєвий ріст цін міг бути спровоковано штучно, тому АМКУ розпочав перевірку.

У вересні серед продуктів харчування на Львівщині найбільше подорожчали саме яйця – майже на 30%. В кінці жовтня в Мінагрополітики повідомили, що закупівельні ціни на тендерах на курячі яйця стабілізувалися, тому вони  вже практично перестали дорожчати

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *