ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про мобілізованих з РФ: вони так погано підготовлені, що скоро може знадобитись нова хвиля

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мобілізованими Росія намагається посилити тиск на ЗСУ, зовсім не шкодуючи їх. Тому з такими втратами РФ скоро може знадобитись нова хвиля мобілізації. Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні.

«У ворога звітують про нібито завершення їхньої мобілізації… Про нібито непотрібність нових хвиль відправки громадян Росії на фронт. Ми відчуваємо на передовій зовсім інше. Хоча Росія й намагається посилити тиск на наші позиції, використовуючи мобілізованих, але вони настільки погано підготовлені та екіпіровані, настільки грубо застосовуються командуванням, що це дає змогу припустити, що вже скоро Росії може знадобитися й нова хвиля людей на війну. Ми до цього готуємося. Готуємося до того, що нинішнє російське керівництво шукатиме будь-які нові можливості, щоб продовжувати війну. Зокрема й завдяки своїм спільникам в Ірані», – відзначив Володимир Зеленський.

За його словами, Україна разом із партнерами щодня працює, щоб посилити оборонні можливості, зокрема протиповітряну оборону, а також захистити енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо, 28 жовтня міністр оборони РФ Сєргей Шойгу доклав президенту Росії Владіміру Путіну, що начебто часткова мобілізація завершилася. Нібито на територію України відправили вже 82 тисячі мобілізованих.

За даними української розвідки, в Росії станом на кінець жовтня мобілізували мінімум 200 тисяч людей, частину з них вже перекинули на фронт, незважаючи на мінімальну підготовку або взагалі її відсутність як таку. Разом із тим в РФ бракує досвідчених військових кадрів, які б проводили навчання для мобілізованих.

У Генштабі прогнозують, що основну частину мобілізованих росіян кинуть у зону бойових дій в Україні у першій половині листопада.

На початку жовтня розвідка повідомляла, що мобілізованим у Росії не вистачає спальних місць, їжі, форми і грошей, через що наростає соціальна напруга. Тому поліція вже готується до придушення майбутніх протестів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *