ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині звільнили ще п’ять населених пунктів

Андрій Котенський

|

Силами оборони продовжується вогневе ураження резервів противника, порушення його системи управління, та логістичного забезпечення. Нашими підрозділами закріплено успіх із звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі Херсонської області, повідомляє оперативне командування «Південь».

На звільнених населених пунктах тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктур.

У той же час підрозділи окупаційних військ зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наших наступальних дій.

Ворог посилено проводить повітряну розвідку, навколо 17 населених пунктів вздовж лінії фронту і на щойно вивільнених територіях. Продовжує обстріли наших позицій та тилових територій, не нехтує й техногенним шантажем.

Натомість наші нанесли 9 авіаційних ударів переважно армійською авіацією по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки окупантів на Бериславщині і в Миколаївському районі.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 300 огневих завдань, за результатами яких знищено 23 рашисти, вантажний і броньований автомобіль, ударний БпЛА типу «Шахед», склад боєприпасів неподалік Дудчан, пункт управління та вузол зв’язку в районі Суханового. Суттєво пошкоджено 2️ ворожі самохідні артилерійські установки «Гвоздика» та БТР.

Загроза ракетних ударів, дронів-камікадзе та обстрілів в зонах досяжності ворожою зброєю залишається надзвичайно актуальною.

Нагадаємо, станом на початок серпня в Україні деокупованими були 1054 населені пункти.

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна, яку розпочала Росія, завершиться лише після повної деокупації території України.

Зараз, за словами глави держави, ЗСУ продовжують свій наступ, на фронті йдуть жорсткі бої, є нові звільнені населені пункти. Окупанти ж зазнають втрат і все більше із них намагаються втекти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *