ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС погодив восьмий пакет санкцій проти РФ

Ольга Денисяка

|

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що країни Європейського Союзу погодили восьмий пакет санкцій проти росії. Про це вона написала в Твіттері.

«Я вітаю сьогоднішню згоду держав-членів щодо 8-го пакету санкцій. Ми рухалися швидко і рішуче. Ми ніколи не погодимося ні на фіктивні референдуми Путіна, ні на будь-яку анексію України. Ми налаштовані й надалі змушувати Кремль платити», – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що після проведення псевдореферендумів щодо приєднання окупованих територій України до складу Росії Єврокомісія напрацювала восьмий пакет санкцій проти РФ. До нього включили імпорт та експорт нової продукції, юридичне врегулювання цін на нафту, санкції проти осіб, які допомагають Кремлю обходити обмеження.

Зокрема, Єврокомісія пропонує встановити нову заборону на імпорт російської продукції, що дозволить позбавити РФ доходів на 7,5 млрд євро. Також пропонують розширити список продукції, яку не можна експортувати до Росії. Це стосується, зокрема, додаткових матеріалів для авіації та електронні компоненти, а також специфічні хімічні сполуки.

Як повідомляв Львівський портал, президент США Джо Байден заявив, що Штати не визнають результатів псевдореферендумів, які «провела» Росія на окупованих українських територіях, і додав, що на РФ за це чекають нові санкції. Росія, за його словами, повинна швидко понести «серйозні економічні втрати».

Україна вкотре заявила, що жодних «референдумів» на своїх окупованих територіях не визнає і все одно продовжить деокупацію. Президент Володимир Зеленський очікує, що у відповідь на такі дії Росії світ відреагує максимально жорсткими санкціями.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *