ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові арештували активи росіянина на 55 мільйонів

Андрій Котенський

|

У Львові арештовано корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, власником яких є громадянин РФ. Про це Львівському портвлу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості, а саме база відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн, а її кінцевим бенефіціаром є громадянин РФ.

Арештоване майно має перейти в управління АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів).

Водночас здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підрорблення.

За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні.

ОНОВЛЕНО. За даними видання Zaxid.net, йдеться про мережу готелів Reikart, що належить російському бізнесмену Юрію Васіну. ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна» налічує 60 готелів по всій Україні, зокрема, три у Львові, ще один – у Трускавці.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові досі працюють 340 російських компаній. Список

Від початку повномаштабної війни Росії проти України через російського власника у Львові арештували лише готель «Дністер» та приміщення приміщення однієї російської фірми у центрі Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *