ОСТАННІ НОВИНИ

Вулицю Короленка у Львові перейменують на честь Тараса Хаммера

Андрій Котенський

|

У пам’ять про героя Вулицю Короленка у Львові планують перейменувати на честь Тараса Бобанича (Хаммера). Саме там розташована церква, яка досі підкоряється московському патріархату, передає Львівська хвиля, із посиланням на радника керівника Львівської обласної військової адміністрації Олега Радика.

За словами Олега Радика, героя вшанують і в Стрию. Саме в цьому місті навчався Хаммер. Тут облаштують алею пам’яті та назвуть школу його іменем.

«Тарас Хаммер воював на фронтах україно-російської війни від початку 2014 року. Був активним громадянином і політиком Львова. Брав участь у всіх процесах, які захищали українську ментальність у Львові. У його особі президент відзначив весь Добровольчий український корпус «Правий сектор», – зазначив Олег Радик.

Як відомо, Тарас Бобанич був відомим під псевдо Хаммер, йому було всього 33 роки.

Раніше Львівський портал повідомляв, що керівник «Правого сектору» Львівщини Тарас Бобанич (Хаммер) отримав посмертне звання Героя України. Герой загинув на початку квітня 2022 року, під час виконання бойового завдання на Харківщині .

Тарас Бобанич був уродженцем Трускавця. Здобув юридичну освіту у Львівському державному університеті внутрішніх справ. З 2007 року був активним учасником вуличного правого руху на Львівщині. Організовував та брав безпосередню участь в багатьох національно-захисних та культурно-просвітницьких акціях.

До «Правого сектору» Тарас Бобанич доєднався наприкінці 2013 року. Брав активну участь у Революції Гідності. У 2014-му очолив силовий блок «Правого сектору» на Львівщині, а також став командиром 2-го запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Брав участь у бойових діях на Донбасі.

З кінця вересня 2015-го року Тарас Бобанич був одним з координаторів акції «Громадянська блокада Криму» – товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим півостровом Крим. У 2020 році обраний членом Проводу національно-визвольного руху «Правий сектор».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *