ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни будують понтонну переправу замість пошкодженого Антонівського мосту

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти у Херсоні почали будівництво понтонної переправи біля Антонівського мосту, який наразі непридатний для використовування завдяки ударам ЗСУ. Про це пише «Радіо Свобода».

Так, журналісти «Схем» оприлюднили супутникові знімки Planet Labs, на яких помітно, що окупанти будують понтонна переправу впритул до Антонівського моста., що з’єднує Херсон із лівобережжям, зокрема з Олешками та Голою Пристанню.

Станом на 27 серпня переправа простягається вже майже до середини моста та сягає понад 620 метрів. Перші ознаки будівництва переправи були помітні ще з 19 серпня.

Раніше про подібні плани росіян повідомляла британська розвідка.

«Ця переправа є ключовою ланкою між окупованим Росією Херсоном і сходом. Протягом кількох тижнів російські сили і місцеві цивільні покладалися на поромну переправу через водний шлях. Якщо Росія добудує імпровізований міст, це майже напевно збільшить пропускну здатність порівняно з поромом», – зазначили розвідники.

Однак у британській розвідці також додали, що наплавний міст, «швидше за все, буде вразливим для наступальних дій українських військ».

Нагадаємо, посеред дня 22 серпня ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту, який з’єднує Херсон із лівобережжям. Українські військові почали атакувати його з 19 липня і дотепер регулярно завдають нових ударів, аби окупанти не могли його повноцінно відновити.

25 серпня ЗСУ знову завдали артилерійського удару по мосту і «зробили все для того, щоб окупанти не могли використовувати міст для переправлення важкої техніки і боєприпасів».

Таким чином ЗСУ ще й демонструють свій вогневий контроль над транспортними з’єднаннями на окупованих територіях. Постачання загарбників ускладнилось.

Додамо, що суттєве пошкодження Антонівського мосту – важливий крок на шляху до деокупації Херсона. Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко вважає, що Україна зможе деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни вже до кінця цього року.

Наразі на Херсонщині деокупували 53 населені пункти. Але повертатися у звільнені села і містечка ще небезпечно, адже російські війська регулярно їх обстрілюють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *