ОСТАННІ НОВИНИ

Мультитест 2022: ТОП-3 найкращих шкіл Львова

Андрій Котенський

|

На цьогорічному тестуванні випускників 638 львівських школярів отримали найвищі 200 балів. Найбільше найуспішніших учнів-випускників виховав Львівський фізико-математичний ліцей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

638 львівських школярів отримали найвищі результати, з них:

  • 200 балів з одного предмету отримали 454 випускники;
  • 200 балів з двох предметів отримали 144 випускники;
  • 200 балів з трьох предметів отримало 40 випускників.

Загалом у 93 школах громади є учні, які отримали 200 балів, а це – 85% від загальної кількості львівських закладів загальної середньої освіти. Традиційно найбільше таких випусників має Львівський фізико-математичний ліцей.

ТОП-3 закладів, де навчалися найуспішніші учні, що здобули максимальні бали у мультитесті:

  1. Львівський фізико-математичний ліцей (73 учні);
  2. Львівська академічна гімназія (41 випускник);
  3. Львівська лінгвістична гімназія – (22 школярі).

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олега Паски, окрім випускників Львівського фізико-математичного ліцею, багато 200-бальників є учнями академічної гімназії при Львівській Політехніці, Лінгвістичного, Дрогобицького та Червоноградського ліцеїв, а також звичайних шкіл.

«Також 200-бальників випустило 113 сільських шкіл. Це означає, що сільська освіта в Україні дає добрий багаж знань», – переконаний Олег Паска.

Як відомо, цього року через повномасштабну війну звичне зовнішнє незалежне оцінювання проводили у форматі єдиного національного мультипредметного тесту.

У Львівській області 1426 учасників національного мультипредметного тесту, який цьогоріч заміняє традиційне ЗНО, отримали максимальні 200 балів за іспит. Це – найбільше серед всіх областей в Україні.

Зазначимо, що минулого року у Львівщина також очолила рейтинг областей за результатами ЗНО. По 200 балів на ЗНО-2021 набрав 71 мешканець Львівщини. Максимальні бали випускники найчастіше отримали з англійської мови, математики та біології.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *