ОСТАННІ НОВИНИ

В ЄС та Великій Британії запрацювало ембарго на російське вугілля

Ольга Денисяка

|

З 10 серпня у країнах Європейського Союзу та Великій Британії набрала чинності заборона на імпорт російського вугілля, яка раніше була схвалена в межах санкцій щодо росії за війну в Україні. Про це повідомляє Львівський портал.

У британському уряді повідомляли, що з 21 липня дня вводиться заборона на постачання золота з рф, заборона на імпорт російського вугілля почала діяти з 10 серпня. Крім того, імпортувати нафту з росії припинять 31 грудня.

Зауважимо, забороняється також надання технічної допомоги, фінансових послуг та посередницьких послуг для цих товарів.

«Поправка забороняє імпорт нафти та нафтопродуктів, вугілля та вугільної продукції та золота, а також придбання, постачання та доставка, прямо чи опосередковано, цих товарів», – йдеться у заяві.

Водночас у Європейському Союзі набула чинності заборона на імпорт вугілля з росії ще з 1 серпня.

«З серпня 2022 року передбачається заборона на купівлю, імпорт та транспортування вугілля та інших видів викопного палива в ЄС, якщо воно походять з росії або експортується з росії», – йдеться в повідомленні пресслужби Ради ЄС. 

Зауважимо, що частка російського вугілля у структурі споживання ЄС становить 45%, у 2021 році витрати Європейського Союзу на імпорт російського вугілля становили 4 млрд євро.

Як повідомляв Львівський портал, у квітні Євросоюз затвердив п’ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, а також закриття портів для російських кораблів з низкою винятків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *