ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ деокупували 46 населених пунктів на Херсонщині

Ольга Денисяка

|

Станом на 1 серпня у Херсонській області деокупували 46 населених пунктів. Проте населенню все одно рекомендують евакуюватися в безпечніші регіони до повного звільнення області. Про це заявив виконувач обов’язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій, передає Інтерфакс-Україна.

«На Херсонщині на сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більшість – це на півночі (області – ІФ-У), яка межує з Дніпропетровською областю, і трохи на півдні, на межі з Миколаївською областю», – сказав Бутрій на брифінгу.

За словами в. о. голови Херсонської обласної військової адміністрації, на деокупованій території «є села, які практично зруйновані на 90%, – вони й сьогодні перебувають під постійними обстрілами, населення переважно виїхало».

Бутрій наголосив, що ситуація в Херсонській області критична. Він укотре закликав жителів евакуюватися у безпечніші регіони.

«Щоб себе убезпечити, я … рекомендую евакуюватися на безпечніші території до звільнення області», – сказав Бутрій.

Нагадаємо, у британській розвідці вважають, що контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів, а окупанти на західному березі Дніпра стали дуже вразливими.

Американський Інститут вивчення війни стверджує, що російські загарбники зазнають територіальних втрат на тлі контрнаступу України, а ЗСУ продовжують завдавати ударів по ворожій військовій інфраструктурі на південному фронті.

Українська розвідка каже, що контрнаступ ЗСУ змушує кремль стягувати свої війська на півдні України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *