ОСТАННІ НОВИНИ

Орбан потрапив у гучний скандал через свої расистські висловлювання

Наталя Дуляба

|

Ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків. Про це із посиланням на The Guardian пише Укрінформ.

Цього року Орбан під час показової щорічної промови в Бейле-Тушнад виголосив «апокаліптичну промову», в якій говорив про занепад Заходу та пророкував «десятиліття небезпек, невизначеності та війни».

«Ми (угорці, – ред.) не є змішаною расою… і ми не хочемо ставати змішаною расою», – сказав Орбан 23 липня. Він додав, що країни, де змішуються європейці та неєвропейці, «більше не є націями».

Орбан робив подібні заяви протягом багатьох років, але саме останні коментарі вищезгадане британське видання називає такими, що були сформульовані особливо різко в ультраправих термінах.

Він також жорстко критикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Європейському Союзі.

«Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни просуватимуть лінію фронту… Те, що ми робимо, – це подовжуємо війну», – відзначив Орбан під час свого виступу.

Нагадаємо, Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п’ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення. Ця промова пролунала через два дні після того, як міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто здійснив несподівану поїздку до москви для переговорів, що ставить його далеко за межі європейського консенсусу щодо війни.

Як повідомляв Львівський портал, на початку квітня прихильника путіна Віктора Орбана четвертий раз поспіль переобрали главою уряду Угорщини.

За останнім соцопитуванням, проведеним у червні, Орбан увійшов до трійки політиків-антисимпатиків українців. До угорського прем’єра негативно ставляться 53% громадян України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *