ОСТАННІ НОВИНИ

До очного навчання наразі готові 19% закладів освіти, – ДСНС

Ольга Денисяка

|

До початку навчання в очній формі навчання наразі готові 19 % закладів освіти, в яких здобуватимуть освіту майже 20 % учнів та студентів. Про це йдеться у Facebook ДСНС України.

В ДСНС з’ясували, що понад 26 тисяч закладів, освіту в яких здобуває близько 7,6 мільйонів школярів та студентів, потребують укриттів.

Станом на 15 липня лише 11 % закладів освіти (це близько 2,9 тис.) мають власні захисні споруди цивільного захисту, в яких можуть розміститися тільки 12 % учасників освітнього процесу (близько одного мільйона чоловік). Ще 10 % закладів освіти (близько 2, 5 тис.) з 9 % учасників освітнього процесу у них (близько 720 тис. осіб) організували укриття у власних спорудах подвійного призначення. Ще 2 % закладів(близько 471 закладів, в яких навчається 110 тисяч школярів та студентів) організували укриття в спорудах інших суб’єктів господарювання.

«Таким чином, до початку освітнього процесу в очній формі навчання на сьогодні готові 19 % закладів освіти, в яких здобуватимуть освіту майже 20 % учасників освітнього процесу», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, раніше в Міносвіти заявили, що навчальний процес в режимі офлайн в Україні почнеться лише там, де освітні заклади підтвердять умови безпеки для дітей та педагогів.

На Львівщині школам пропонують очний формат навчання, але вимагають облаштувати укриття. Також Львівська ОВА надала навчальним закладам перелік рекомендацій для навчання в очному форматі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *