ОСТАННІ НОВИНИ

У білорусі немає ознак створення наступальних угруповань, – ДПСУ

Ольга Денисяка

|

Українські прикордонники наразі не фіксують створення наступальних угруповань у білорусі. Про це сказав під час телемарафону речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«На цей момент ми не спостерігаємо ударного угрупування, яке б могло здійснити напад. Цей напрямок посилюються для того, щоб лінія кордону і прикордоння були повністю захищені», – сказав речник.

За кордоном з білоруссю активно слідкують і підрозділи розвідки для того, щоб володіти повною інформацією і бути готовими до будь-яких дій.

«Ми добре пам’ятаємо, що вторгнення російських військових також відбулось не лише з території росії, а й з білорусі. Тому увага на цьому напрямку посилена», – додав Демченко.

Як повідомлялось, українські захисники мінують небезпечні напрямки та облаштовують інженерні загородження на кордоні з білоруссю. За його словами, підрозділи Державної прикордонної служби укріплюють державний кордон України на всіх небезпечних та загрозливих напрямках.

Як повідомляв Львівський портал, в Головному управлінні розвідки МО України заявили, що Білорусь тримає сім військових батальйонів напоготові на кордоні з Україною, однак наразі прямий наступ є малоймовірним.

Додамо, що у Львові напрацювали план дій, якщо відубдеться вторгнення з боку Білорусі. У кожному районі Львова створять штаби оборони та продовжать формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *