ОСТАННІ НОВИНИ

Через гуманітарну катастрофу окупована Луганщина не переживе зиму, – Гайдай

Наталя Дуляба

|

На території Луганської області, яку нещодавно захопили російські окупанти, – гуманітарна катастрофа. Люди просто можуть не пережити зиму. Про це 13 липня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook.

«Території, які російська армія захопила нещодавно, де були важкі бої, зараз виникла гуманітарна катастрофа. За кілька місяців російська армія своїми обстрілами знищила всі продуктові склади, ринки, усю критичну інфраструктуру: каналізацію, газо- і теплопроводи, лінії електропередач. Якщо навіть вони якимось чином до Сєвєродонецька зможуть провести газ, то труби прокласти в інші населені пункти вони не зможуть, бо на це потрібні величезні кошти. А на носі – зима», – відзначив він.

На тій частині Луганщини, що потрапила під окупацію рф на початку вторгнення, російські війська, за словами Гайдая, активно борються з усім українським: спалюють українські книги, вивозять зерно, заблокували роботу українських операторів мобільного зв’язку, обмежили доступ до інтернету.

«Але з людьми зв’язок є, вони створюють окремі одноразові акаунти у соцмережах і пишуть нам, надають певну інформацію, бо хочуть допомогти. Іноді надсилають фото- та відеоматеріали, за що їм окреме дякую», – підкреслив Сергій Гайдай.

Також очільник Луганщини додав, що росіяни не захопили повністю всю територію області – у двох населених пунктах ЗСУ ще тримають оборону, йдуть бої.

Нагадаємо, 3 липня Генштаб офіційно повідомив, що ЗСУ довелося вийти з Лисичанська через переважаючі сили ворога. Таким чином російські окупанти захопили майже всю територію Луганської області.

Сергій Гайдай стверджував, що в Лисичанську сили росії удесятеро переважали над українськими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *