ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила куратура угруповання, що розікрало військових бронежилетів на 25 млн

Андрій Котенський

|

Спецслужба викрила та повідомила про підозру основному фігуранту організованого злочинного угрупування, який курував масштабну схему розкрадання військової гуманітарної допомоги на Львівщині вартістю 25 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБ України у Львівській області.

Зловмисником виявився  43-річний мешканець Львівщини. Саме він «вирішував» усі питання аби злочинне угрупування отримувало дозвільні документи від військових частин для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. А згодом, замість передачі гумдопомоги на потреби ЗСУ, зловмисники продавали бронежилети отримуючи прибуток для власного збагачення.

Усім фігурантам схеми (в тому числі двом учасникам, яких викрили раніше) оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 6 червня 2022 року спецслужба викрила одного з виконавців вказаної  протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів.

15 червня 2022 року викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів схеми. Зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України.

Наразі триває останній етап проведення експертиз вилученої амуніції, для подальшої передачі на потреби ЗСУ.

Винуватцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *