ОСТАННІ НОВИНИ

В Чорному морі Росія тримає напоготові 5 носіїв ракет типу «Калібр»

Анастасія Диняк

|

Росія зосередила в акваторії Чорного моря п’ять кораблів, які мають загальний залп до 40 ракет. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, наразі в акваторії Чорного моря ворог тримає п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Їхній сумарний залп становить до 40 ракет.

Російські кораблі продовжують проводити розвідку та ізолюють райони ведення бойових дій в акваторіях Чорного та Азовського морів. Окрім того, противник надалі блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, станом на 20 червня в Чорному морі  перебували шість російських ракетоносіїв: три підводних та три надводних. Вони споряджені 36 ракетами.

Також в оперативному командуванні «Південь» повідомляли, що противник намагається мінімізувати втрати в морі шляхом переформатування корабельного угруповання з акцентом на підводний флот.

Зазначимо, на початку червня президент Володимир Зеленський заявляв, що Росія випустила по території України майже 2500 ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *