ОСТАННІ НОВИНИ

В перемогу над російськими окупантами вірять 93% українців

Наталя Дуляба

|

Українці не перестають вірити у перемогу. 93% громадян переконані, що Україна відіб’є повномасштабне вторгнення російської федерації. Про це свідчать результати опитування, яке 18-19 червня проводила Соціологічна група «Рейтинг».

Так, у перемогу України вірять 93% опитаних громадян. При цьому такий високий показник впевненості спостерігається серед мешканців усіх макрорегіонів та представників різних вікових груп.

Зауважимо, що станом на 1 березня у перемогу України вірили 88% громадян, 10 березня цей показник виріс до 92%, на початку квітня – до 95%.

Натисніть на зображення для збільшення

Незважаючи на високий рівень впевненості у перемозі, українці більш тверезо оцінюють її часові межі. Зараз більшість (67%) вважає, що для перемоги потрібно не менше півроку або ж навіть і більше часу.

У перемогу за кілька місяців вірить чверть опитаних, за кілька тижнів – близько 6%. Дещо більше тих, хто прагне перемоги у більш короткий термін, соціологи фіксують серед старших. Водночас навіть у цій віковій групі половина опитаних бачить перспективу перемоги за півроку-рік.

Разом із тим 75% опитаних вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку. 13% – протилежної думки, ще 12% – не змогли оцінити. У всіх регіонах та серед всіх вікових груп продовжує домінувати оцінка напрямку як правильного.

Додамо, що соцопитування проводили методом телефонного інтерв’ю в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де відсутній український мобільний зв’язок. Участь у дослідженні взяли 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,8%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *