ОСТАННІ НОВИНИ

Черговий фейк: У МОН не збирають даних про випускників призовного віку

Наталя Дуляба

|

російські пропагандисти поширюють у соцмережах фейк про те, що Міністерство освіти і науки України збирає інформацію про випускників призовного віку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МОН.

У соцмережах, а особливо у проросійських групах, поширюють лист, нібито підписаний заступницею міністра Вірою Роговою, у якому вона доручає керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

«Повідомляємо, цей лист – фейк. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН. Просимо не довіряти безглуздим повідомленням ворога та фальшивим «документам». Усі офіційні документи відомства розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України», – наголошують у міністерстві.

Примітно, що тепер російська пропаганда врахувала свої попередні помилки і для того, аби підробити документ МОН, використали не лише офіційний бланк, а й QR-код, присвоєний системою електронного документообігу.

Раніше кремлівські пропагандисти, поширюючи фейкові документи українських відомств, писали їх із помилками у довільній формі із однією незрозумілою печаткою. Вочевидь навесні вони ще не знали, що в Україні подібне листування здійснюється лише через електронний документообіг.

Нагадаємо, нещодавно ворожа пропаганда розганяли черговий фейк про те, що до лав ЗСУ почали мобілізовувати жінок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *