ОСТАННІ НОВИНИ

росія розганяє фейк про мобілізацію жінок до лав ЗСУ

Ольга Денисяка

|

Російські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок до лав Сил оборони України. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Вказується, що низка проросійських Telegram-каналів поширила фотографію документу, нібито підписаного Начальником Генштабу ЗСУ С. Шапталою, в якому йдеться про те, що територіальним центрам комплектування необхідно «до 15.06.2022 року підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку … і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років».

Однак в Центрі протидії дезінформації заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності, а сам документ є фейковим.

Як нещодавно зауважив начальник Чернігівського ОТЦК та СП О.Гончарук: «якщо говорити про поточну ситуацію, то зараз немає потреби для обов’язкового призову на військову службу жінок».

В РНБО застерігають: поширюваний фейк розрахований на «внутрішнього» споживача та має на меті створення осередків соціальної нестабільності в окремих регіонах України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *