ОСТАННІ НОВИНИ

Продовольчий шантаж: кремль хоче обміняти коридор для зерна на зняття санкцій

Наталя Дуляба

|

У москві кажуть, що можуть обміняти створення гуманітарного коридору для експорту українського зерна на зняття західних санкцій, чим прямо заявляють про продовольчий шантаж світу. Про це пише Економічна правда з посиланням на пропагандистські Риа Новости.

Продовольчий шантаж відверто озвучив заступник міністра закордонних справ рф Андрєй Руденко.

«Вирішення продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, у тому числі пов’язаного зі зняттям санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт та фінансові транзакції», – заявив він.

Крім того, москва хоче, аби Україна розмінувала акваторію Чорного моря, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама ж росія.

Як повідомляв Львівський портал, станом на середину травня росія вивезла з окупованих територій України вже вже близько 400 тисяч тонн зерна.

Блокуючи порти, рф не дає Україні експортувати 90 мільйонів тонн зерна. Через це наша держава втрачає близько 170 мільйонів доларів кожного дня. Наразі лише в порту Одеси заблоковано 25 мільйонів тонн зерна.

За даними української розвідки, викрадене російськими військовими зерно з тимчасово окупованих регіонів України у першій половині травня вже перебувало в Середземному морі. Найімовірніше, його рф хоче доставити в Сирію, а звідти – в інші країни Близького Сходу.

Тим часом ООН фіксує рекордний ріст цін на продукти у світі. Стрімкий ріст цін та перебої з поставками зерна поставили під загрозу ситуацію продовольством у країнах Близького Сходу, Африки та деяких регіонах Азії, де населення постійно недоїдає, і де мільйони людей виживають завдяки хлібу, який вони отримують за субсидіями, та дешевої локшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *