ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики розповіли про стан поранених під час ракетного обстрілу

Наталя Дуляба

|

Під час ракетного обстрілу, який здійснили російські військові по Львову вранці 18 квітня, поранення дістали 11 людей, троє із них є у важкому стані. Значну частину госпіталізувати з травмами голови. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Внаслідок сьогоднішнього ракетного удару по Львову, до нас була доставлена певна кількість хворих. Деякі з них надійшли, на жаль, у важкому стані. Декілька з них одразу скерували на серйозні операції. Пацієнти поступали із множинними травмами, починаючи від травм п’яток, закінчуючи травмами голови. Дуже багато хворих надійшло з ураженнями голови та головного мозку. Середній вік пацієнтів – 35-45 років», – прокоментував лікар-нейрохірург Андрій Токарський.

Серед госпіталізованих опинився й 3-річний Артем, що разом із мамою приїхав до Львова із Харкова. За словами матері, від вибуху уламок скла з вікна відсік дитині пів пальчика. Малюку надали всю необхідну медичну допомогу.

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, 3 із 11 госпіталізованих є у важкому стані, за їхнє життя у реанімації борються медики.

«7 людей загинуло. Це перші смерті мирних мешканців на території нашого міста. Наймолодшому загиблому 30 років. Світла пам’ять! Ми сумуємо за загиблими, але повинні мати максимальну пильність. Ворог починає звіріти. Удари по цивільних об’єктах можуть збільшуватись», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, вранці 18 квітня росіяни завдали по Львову чотири ракетні удари. Боєприпаси влучили у військові склади, які зараз не використовуються, а також у шиномонтаж. Спочатку було відомо про 6 загиблих і 8 поранених, згодом кількість загиблих зросла до 7 осіб та 11 поранених.

Довкола місць влучання у вісьмох будинках повибивало вікна на сходових клітках, також без шиб залишилась одна школа. На станції шиномонтажу знищено 40 автомобілів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *