ОСТАННІ НОВИНИ

Продовольча програма ООН допоможе з харчуванням переселенців у Львові

Наталя Дуляба

|

Всесвітня продовольча програма ООН допоможе забезпечувати харчуванням евакуйованих українців, які житимуть у модульних містечках у Львові. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Андрій Садовий.

Всесвітня продовольча програма ООН (World Food Programme) зголосилася допомогти з харчуванням тих українців, які змушені були втікати від війни до Львова. Йдеться про тих людей, що житимуть у модульних будинках, які встановлюють у місті.

Як відзначив Андрій Садовий, при цьому Всесвітня продовольча програма ООН підтримає й локальний бізнес, адже купувати продукти саме у місцевих виробників.

Нагадаємо, тимчасові містечка для переселенців у Львові збираються облаштувати у трьох районах. Спеціальні модульні будинки, які можна швидко скласти, і де є все необхідне для проживання, надав уряд Польщі. Перші такі будиночки почали зводити на початку квітня біля Українського католицького університету, а тепер – на вул. Пулюя.

Також на вулиці Тракт Глинянський хочуть збудувати дерев’яні котеджі для вагітних жінок, які переїхали із зон бойових дій. Там зможуть жити близько 150 жінок з дітьми. Це містечко спонсорують міжнародні організації, зокрема Міжнародний комітет Червоного хреста, ЮНІСЕФ, ООН.

Додамо, що наприкінці березня президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким довелося втікати від війни. Вона передбачає будівництво тимчасового житла. Глава держави доручив очільникам областей зайнятися пошуком відповідних земельних ділянок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *